Når økonomien er presset, kan et minilån hjælpe dig lidt på vej

De fleste af os har prøvet at stå i en måned, hvor vi har været lidt ekstra presset økonomisk. Tidligere har man bare måtte bide det sure æble og spare utrolig meget, hvilket kan gøre måneden rigtig ubehagelig. I dag findes der heldigvis andre muligheder, når du sidst på måneden står og mangler lidt luft i budgettet. En af de løsninger, der er meget anvendte er de såkaldte minilån. I denne artikel kan du læse mere om netop dette emne.

Hvad er et minilån?

Et minilån er en meget hurtig låntype, hvor du faktisk kan modtage pengene allerede samme dag, som du ansøger lånet. Af samme årsag forveksles minilån og mikrolån ofte med hinanden, hvilket let forstås, da de minder meget om hinanden. Den typiske forskel på et minilån og et mikrolån er, at du ved minilånet har en lidt højere beløbsgrænse at arbejde indenfor. Du kan nemlig typisk låne mellem 500 og 10.000 kr. i et minilån helt uden, at du behøver stille sikkerhed for lånet.

Et minilån har til hensigt at hjælpe dig i én eller få måneder, hvor økonomien måske er lidt presset. Det skal derfor betragtes som et kortsigtet lån. Du kan finde en del minilån, hvor du faktisk kan få det helt rente- og gebyrfrit i 30 eller 45 dage, hvorefter du så vil opleve relativt høje renter. Hvis du optager et sådanne lån, er det derfor vigtigt, at du husker er tilbagebetale lånet inden, den rentefri og gebyrfri periode udløber.

Lån aldrig mere end du ved, du kan betale tilbage

Når man låner penge online, er det altid vigtigt, at man bruger sin sunde fornuft. Når man har muligheden for at låne mellem 500 og 10.000 kr., vil en del mennesker tænke ”hvorfor nøjes med 500, hvis jeg kan få 10.000 kr.? ” Denne tankegang er det modsatte af sund fornuft, når det omhandler lån. Du skal nemlig huske på, at du skal betale renter for den sum du låner. Hvis du kun har brug for fx 1.500 kr. i en måned, men vælger at låne 10.000 kr. og renten er på 15% med en løbetid på 1 år, så vil du jo betale 1.500 kr. i renter på det store lån i forhold til 225 kr. på det billige lån.

Du skal derfor ALDRIG låne mere end det, du absolut har brug for. Desuden bør du aldrig sætte dig i en gæld, hvor de månedlige afdrag er større, end det beløb, du har til rådighed til afdrag. Hvis du ikke betaler afdrag rettidigt på et minilån, kan det nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse.